Media o nas

2.10.2024

Nowa pizzeria sieci GRUBY BENEK - Białobrzegi, ul. Krakowska 93. 

Sieć GRUBY BENEK powiększyła się o kolejny lokal. To pierwszy lokalsieci w tym mieście. Bardzo nas cieszy tak entuzjastyczne przyjęcie - poinformowała Natalia Kępka, Członek Zarządu sieci. Czytaj więcej...

źródło: horecatrends.pl

23-09-2024

Znamy finalistów i zwycięzców Food Business Awards 2024!

W konkursie organizowanym przez redakcje Nowości Gastronomicznych oraz newsowego portalu Horecanet.pl, już po raz trzynasty, Jury złożone z prelegentów oraz panelistów XXII Food Business Forum® 2024 wyłoniło zwycięzców. Tym razem 19, w 16 kategoriach. Uroczysta Gala z kolacją, podczas której wręczono nagrody, odbyła się w poniedziałek 23 września w Arche Hotel Krakowska w Warszawie. Wydarzenie tradycyjnie towarzyszyło najważniejszemu w Polsce spotkaniu restauratorów, inwestorów, kupców oraz dostawców HoReCa. Czytaj więcej...

źródło: horecanet.pl

22-08-2024

Rynek gastronomiczny w Polsce. Raport 2024.

GRUBY BENEK w RAPORCIE GŁOS RYNKU – WYBRANE SIECI GASTRONOMICZNE. NOWOŚCI GASTRONOMICZNE wydanie specjalne.

źródło: horecanet.pl

07-08-2024

Wojewódzki Urząd Pracy w Łodzi kręci z Grubym Benkiem!

Słoneczne popołudnie, spacer z rodziną, radosne chwile razem. A kiedy dopadnie Was głód, możecie wpaść na pyszną pizzę do Gruby Benek Łódź Retkinia  – nowej restauracji na łódzkiej Retkini! Dzięki wsparciu z Funduszy Europejskich i Powiatowego Urzędu Pracy w Łodzi, Wojtek mógł otworzyć własną pizzerię. Czytaj więcej...

źródło: Wojewódzki Urząd Pracy w Łodzi

27-06-2024

Nowa pizzeria Gruby Benek.

Sieć Gruby Benek wzbogaciła się o kolejny lokal. Nowa pizzeria została otwarta w czerwcu na łódzkiej Retkini. Lokal wyposażony jest nowoczesne rozwiązania w zakresie automatyzacji przyjmowania zamówień, a także produkcji firmowych dań, z opcją dostawy do klienta lub odbiorem osobistym. Czytaj więcej...

źródło: https://www.horecanet.pl/

28-03-2024

Tajemniczy obiekt stanął u zbiegu Retkińskiej i Zagrodniki na Retkini. Co w nim będzie?

Nietypowy obiekt, który jakiś czas temy stanął u zbiegu ulic Rąbienskiej i Zagrodniki na Retkini, wzbudził zainteresowanie mnieszkańców. Przypomina częściowo przeszklony kontener, a na jednej ze ścian widnieje litera "B". Czytaj więcej...

źródło: tulodz.pl

18-03-2024

Nowa pizzeria sieci Gruby Benek w Starogardzie Gdańskim.

Otwarcie tego lokalu cieszy nas szczególnie – to trzeci lokal jednego z naszych wieloletnich franczyzobiorców. Rozwój swojego biznesu w ramach naszej sieci potwierdza fakt, że Gruby Benek to dobra inwestycja, którą można prowadzić, nie będąc cały czas obecnym w lokalu. Czytaj więcej...

źródło: horecanet.pl

01-03-2024

Marka Gruby Benek ma dla nowych franczyzobiorców w sumie 2 mln zł. Przeznaczy je na dofinansowanie otwarć nowych lokali.

Historia Grubego Benka sięga 1997 roku. To wtedy narodził się pomysł uruchomienia pizzerii, ale innej od tych, jakie już funkcjonowały na rynku. – Założenie było takie, że ma być „grubo i na wypasie”, a klient sam ma decydować, co znajdzie się na jego pizzy – uśmiecha się Natalia Kępka, członek zarządu Gruby Benek Sp. z o.o. Czytaj więcej...

źródło: franchising.pl

27-11-2023

Gruby Benek: stawiamy na wieloletnią, partnerską współpracę.

Sieć składa się wyłącznie z pizzerii należących do franczyzobiorców. Mogą oni liczyć na pomoc centrali na każdym etapie prowadzeniu biznesu. W tym roku sieć skupiła się przede wszystkim na wspieraniu działających lokali. Jak ocenia franczyzodawca konceptu Gruby Benek, rok 2023 nie okazał się łatwy dla branży gastronomicznej. Największym wyzwaniem są wysokie koszty działalności, głównie wynajmu lokali, energii oraz koszty pracownicze. Są one trudne do udźwignięcia dla wielu restauratorów, zwłaszcza w przypadku małych przedsiębiorstw Czytaj więcej...

źródło: franczyzawpolsce.pl

31-07-2023

Rynek Gastronomiczny w Polsce. RAPORT 2023

 

źródło: RYNEK GASTRONONICZNY W POLSCE. RAPORT 2023

20-02-2023

Rynek Dostawców HORECA w Polsce - Raport 2023 

Praktykujemy udoskonalanie relacji. Aktualna sytuacja dla całej branży HoReCa jest bardzo dynamiczna i najważniejsze, by umieć się w niej odnaleźć i dostosować.Jeszcze do grudnia dotykały nas ciągłe wzrosty cen, zarówno produktów, jak i usług, obawialiśmy się kolejnych w styczniu, ale tak się nie stało. Lojalność naszych dostawców pokazała, że możemy na nich polegać, kiedy tylko koszty surowców nieco się obniżyły, nasi dostawcy również dali nam to odczuć. Czytaj więcej...

źródło: RYNEK DOSTAWCÓW HoReCa w Poilsce. RAPORT 2023

25-01-2023

Pizzerie Gruby Benek: nie dajemy się ponieść niepewności.

Sieć pizzerii Gruby Benek jest jedną z najdłużej działających, bo od 20 lat. Czytaj więcej...

źródło: handelextra.pl

02-05-2022

Ogólnopolska sieć pizzerii ciągle rośnie.

W sobotę 23 kwietnia swoje drzwi dla gości otworzyła nowa pizzeria w Brześciu Kujawskim. Charakterystyczna dla sieci Gruby Benek pizza w amerykańskim stylu, dostępna jest w nowocześnie urządzonym lokalu w samym sercu malowniczej i historycznej miejscowości w województwie kujawsko-pomorskim. Czytaj więcej...

źródło: franczyzawpolsce.pl

26-04-2022

Marzenie o gastronomii.

Mykola i Yana Maksymiv od półtora roku prowadzą we Wrocławiu pizzerię Gruby Benek. Jak układa im się współpraca z franczyzodawcą? czytaj więcej...

źródło: franchising.pl

17-02-2022

Zabezpieczenie na przyszłość.

Renata Kraszewska ponad dwa lata temu otworzyła w Ciechanowie pizzerię Gruby Benek. – Pracowałam i zresztą nadal pracuję jako dyrektor handlowy w branży produkcyjnej. Chciałam jednak robić coś jeszcze. Pomyślałam o otwarciu własnego biznesu, co miało być dla mnie zabezpieczeniem na przyszłość, może też pewną bazą dla moich dzieci – opowiada Renata Kraszewska. czytaj więcej...

źródło: franchising.pl

05-09-2021

Gruby Benek w Piszu otwarty.

Sieć konsekwentnie realizuje strategię rozwoju, również w mniejszych miastach. Właśnie powiększyła się o kolejną pizzerię. Tym razem lokal ruszył w Piszu na Mazurach. czytaj więcej...

źródło: horecanet.pl

20-04-2021

Franczyza w czasach pandemii

Czy franczyza chroni przedsiebiorców z sektora gastronomicznego i pełni rolę tarczy przed ewentualnym kryzysem? czytaj więcej...

źródło: franchising.pl

16-02-2021

Gruby Benek: pandemia dopiekła gastro, jednak jesteśmy dobrej myśli

- Pandemia i związane z nią obostrzenia w gospodarce dały się we znaki całej gastronomii. Jednak jako sieć pizzerii jesteśmy w tej szczęśliwej sytuacji, że nasz model biznesowy dobrze radzi sobie z obecną sytuacją - mówi Katarzyna Włodarczyk-Pięta, członkini zarządu Gruby Benek. czytaj więcej...

źródło: franchising.pl

31-08-2020

Gruby Benek coraz większy.

W tej chwili nasza strategia rozwoju zakłada również kierowanie oferty franczyzowej do osób związanych z gastronomią, których sytuacja w wyniku pandemii stała się trudna. Mamy świadomość, że dla wielu restauracji ostatnie miesiące były niezwykle ciężkie, a nadchodzący sezon jesienno-zimowy rzuci im kolejne wyzwania. Jesteśmy jednak przekonani, że zmiana profilu działalności i dołączenie do naszej sieci pozwoli im na dalsze, skuteczne i opłacalne działanie na rynku gastronomicznym.czytaj więcej...

źródło: franchising.pl

02-07-2020

Jak zacząć prowadzić gruby biznes w amerykańskim stylu?

O franczyzie w sieci GRUBY BENEK opowiedziała Katarzyna Włodarczyk-Pięta – Członek Zarządu ds. Rozwoju Sieci. czytaj więcej...

źródło: franczyzainfo.pl

29-06-2020

Gruby Benek otwiera pizzerię w Gdańsku.

W centrum Gdańska, przy ulicy Szerokiej, ruszyła pierwsza w tym mieście pizzeria ogólnopolskiej sieci Gruby Benek. Czytaj więcej...

źródło: horecatrends.pl

17-03-2020

Ty pomagasz - pomogą i Tobie. Gruby Benek wspiera służby ratownicze.

Doceniamy i wspieramy pracę wszystkich służb zaangażowanych w opanowywanie tej wyjątkowej dla nas wszystkich sytuacji. Gruby Benek przekaże 1000 pizz w ciągu najbliższych 14 dni i będą one wydawane przez nasze lokale w całej Polsce. Czytaj więcej...

źródło: tulodz.pl

12-02-2020

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA w Polsce – RAPORT

"Obecnie szczególnie ważna jest świadomość zmian klimatycznych i ochrony środowiska naturalnego. Przemysł spożywczy jest obarczony dużą odpowiedzialnością za zrównoważone wykorzystanie zasobów naturalnych oraz produkcję żywności (...)".  - mówi Katarzyna Włodarczyk-Pięta, Członek Zarządu Spółki Gruby Benek. Czytaj więcej...

źródło:  horeca.net

24-01-2020

BIZNES RAPORT. Franczyza 2019-2020.

Dlaczego franczyza, a nie własna kreacja biznesowa? Czytaj więcej...

źródło: gf24.pl

01-08-2019

Gruby Benek otwiera lokal w Dekadzie Ciechanów.

W lokalu o powierzchni 125 mkw. klienci Dekady od 3 sierpnia znajdą szeroką ofertę gastronomiczną oraz udogodnienia technologiczne. Czytaj więcej...

źródło: horecatrends.pl

15-07-2019

Gruby Benek wystartował w Sochaczewie.

W minioną sobotę sieć Gruby Benek powiększyła się o nowy lokal w Sochaczewie. Czytaj więcej...

źródło: horecatrends.pl

28-06-2019

Pomysł na pizzerie.

Gruby Benek chce zamknąć ten rok z liczbą 10 nowych otwarć na koncie. Jest już na półmetku. Marka Gruby Benek istnieje na polskim rynku już blisko 20 lat. Sieć liczy dziś ponad 40 pizzerii. "W tym roku otworzyliśmy już pięć lokali: w Chełmie, Rumi, Łodzi, Zabrzu i jesteśmy w przeddzień otwarcia w Sochaczewie." – informuje Katarzyna Włodarczyk-Pięta, członek Zarządu Spółki Gruby Benek. Czytaj więcej...
 
źródło: franchising.pl

27-05-2019

GRUBY BENEK powrócił na łódzką Retkinię.

Chcąc być zawsze jak najbliżej fanów swojej pizzy, było tylko kwestią czasu, aby GRUBY BENEK powrócił na łódzkie osiedle Retkinia. Czytaj więcej...

źródło: franczyzawpolsce.pl

16-04-2019

GRUBY BENEK rośnie w siłę. Tym razem sieć powiększyła się o lokal w Rumi.

Otwarcie lokalu poprzedziły konkursy organizowane na profilu Gruby Benek Rumia na Facebook'u oraz poczęstunek serwowany przez hostessy w okolicy lokalu. Z okazji swego debiutu w Rumi sieć przeznaczyła do rozdania 100 sztuk pizzy. Właściciel restauracji zapowiada jednak, że to nie koniec niespodzianek. Czytaj więcej...

źródło: horecatrends.pl

02-04-2019

Dobry produkt to nie wszystko.

Dla Grubego Benka wsparcie marketingowe produktu to jeden z kluczy do sukcesu w sprzedaży. Choćbyś miał najlepszy produkt, niczego nie osiągniesz, jeśli potencjalni klienci o tym nie wiedzą – to jedna z żelaznych zasad rządzących biznesem. Czytaj więcej...
 
źródło: franchising.pl

25-02-2019

Mniejsi lubią dużych.

Polscy restauratorzy, właściciele pubów, barów, chętnie wiążą się umowami z dużymi, sprawdzonymi dostawcami. Im większy dostawca, tym ceny niższe, sprawniejsze procedury i oferty szyte na miarę. Trzeba jednak uważać, bo są haczyki. 
Restauratorzy mają o co walczyć: statystyczny Polak wydaje już na ich usługi ok. 98 zł miesięcznie, jak podaje GfK, i kwota ta nadal powinna iść w górę. Rosną jednak równocześnie wymagania klientów i konkurencja. Trafny wybór dostawców staje się więc dla polskich gastronomów kluczowy – od nich w dużym stopniu zależy bowiem poziom danej restauracji. Gdy kontrahenci są sprawdzeni, spada ryzyko większych jakościowych wpadek.
...
Gruby Benek wskazuje na marketing
Korzystna może być też współpraca marketingowa z takim dostawcą, którego marka jest powszechnie znana, żeby nie powiedzieć – światowa. – Wspólne akcje z nim dają rozgłos i budują rozpoznawalność brandu, bo znana marka w lokalu winduje również wizerunek mniejszego przedsiębiorcy – tłumaczy Mateusz Szewczyk, prezes spółki zarządzającej ogólnopolską siecią franczyzową pizzerii Gruby Benek. Założona w 1997 r., dziś liczy blisko 40 lokali w całym kraju. – Współpraca światowego giganta i naszej firmy może być owocna, co potwierdza jej entuzjastyczny odbiór przez naszych klientów – zapewnia Szewczyk. Właśnie dlatego Gruby Benek prowadzi wspólne działania marketingowe m.in. z Microsoftem, Coca-Colą czy Red Bullem. – We współpracy z firmą Microsoft, na potrzeby jednego z konkursów stworzyliśmy nawet karton do pizzy z „odjazdową” grafiką, promującą grę Forza Horizon 4. To w Europie pierwsza tego typu akcja, w której nośnikiem reklamowym Microsoftu zostało opakowanie pizzy.  Czytaj więcej... 

źródło: mycompanypolska.pl

13-02-2019

Kolejny lokal franczyzowy w sieci GRUBY BENEK.

11 lutego sieć pizzerii GRUBY BENEK zaznaczyła swoją obecność w Chełmie. W dniu otwarcia okoliczni mieszkańcy mieli okazję spotkać na ulicach hostessy z ulotkami i poczęstunkiem – pyszną i pachnącą pizzą od GRUBEGO BENKA. - Cieszymy się, że mapa GRUBEGO BENKA wzbogaciła się o lokal w tej części Polski. Chcemy być blisko fanów naszej pizzy i wszędzie tam, gdzie ducha przedsiębiorczości można połączyć z pasją i zamiłowaniem do gastronomii – mówi Katarzyna Włodarczyk-Pięta, Członek Zarządu Spółki zarządzającej siecią. Czytaj więcej...

źródło: franczyzawpolsce.pl

04-01-2019

Podglądanie na ekranie. 

Z badań przeprowadzonych we wrześniu br. przez Kantar TNS na zlecenie Samsung Electronics wśród klientów sieci restauracji Gruby Benek wynika, że ekrany digital signage mogą wpłynąć na zmianę decyzji zakupowych nawet w połowie przypadków!  Czytaj więcej...

źródło: money.pl

06-09-2018

GRUBY BENEK otwiera nowe lokale w Łodzi i Warszawie.

Dwie nowe restauracje – w Łodzi i Warszawie – otworzyła w sierpniu Ogólnopolska Sieć Restauracji Gruby Benek. To jedne z największych lokali zrzeszonych pod tą marką. Oba wyposażono w nowoczesne technologie na skalę niespotykaną dotąd w innych sieciach. Czytaj więcej

źródło: horecabc.pl

06-07-2018

GRUBY BENEK dał mi sposób na biznes.

Posiadanie własnego lokalu franczyzowego daje poczucie bezpieczeństwa -gwarancji zatrudnienia, sprawdzonej formuły biznesowej oraz dobrych zarobków. Pod warunkiem jednakże, że wybierzemy odpowiedniego partnera. O swoich doświadczeniach z franczyzą opowiada Łukasz Schulz - franczyzobiorca Ogólnopolskiej Sieci Restauracji Gruby Benek. Czytaj więcej...

źródło: tczewska.pl

27-06-2018 

W GRUBYM BENKU szybko i bezprzewodowo naładujesz telefon. To nowość na polskim rynku.

Pierwsza polska sieć restauracji wprowadza system szybkiego bezprzewodowego ładowania smartfonów we wszystkich swoich lokalach. Konsumenci, którzy co raz częściej borykają się z problemem krótko działających baterii w smatrfonach, smartwatchach czy tabletach będą mogli naładować je w lokalach Grubego Benka. Czytaj więcej...
 
źródło: tulodz.com
 
18-06-2018

"Dążymy do automatyzacji procesów i redukcji pracowników” – wywiad z Mateuszem Szewczykiem, Prezesem GRUBY BENEK Sp. z o.o.

Marka Gruby Benek od przeszło 20 lat funkcjonuje z powodzeniem na krajowym rynku gastronomicznym. O tym, w jakim kierunku zamierza rozwijać się popularna sieć restauracji oraz na czym polegają jej przewagi konkurencyjne porozmawialiśmy podczas branżowej konferencji biznesowej Gastro Meeting z prezesem firmy, Mateuszem Szewczykiem. Czytaj więcej...
 
źródło: horecabc.pl

09-05-2018

Światowe marki u GRUBEGO BENKA.

Red Bull - światowy lider napojów energetycznych - podpisał umowę z Ogólnopolską Siecią Restauracji Gruby Benek. Czytaj więcej...
 
 
20-04-2018

GRUBY BENEK: klienci stają się coraz bardziej wymagający, chcą nowoczesnego Wi-Fi.

Sieć pizzerii Gruby Benek podsumowała pierwsze tygodnie po wprowadzeniu nowoczesnej technologii Wi-Fi, która sama rozpoznaje abonenta i łączy się z nim automatycznie. - Klienci restauracji oczekują już nie tylko darmowego dostępu do internetu, ale także maksymalnych ułatwień w korzystaniu z niego - mówi Mateusz Szewczyk, prezes zarządu sieci Gruby Benek. Czytaj więcej...
 

30-03-2018

Hasło do sukcesu – GRUBY BENEK rozdaje nagrody.

Technologia dotąd stosowana tylko przez największych światowych graczy, wkracza do rodzimej sieci restauracji. Czytaj więcej...
 

30-03-2018

Polska sieć restauracji wprowadza wspólne hasło Wi-Fi.

Zastosowanie specjalistycznych routerów oraz systemów informatycznych powoduje, że klienci przemieszczający się pomiędzy lokalami nie będą musieli za każdym razem wpisywać hasła, bo wszędzie będzie ono takie samo. Czytaj więcej...
 
 
22-01-2018

GRUBY BENEK partnerem głośnej produkcji kinowej.

W dniu 22 stycznia o godz. 20:00 w Multikinie Złote Tarasy w Warszawie miała miejsce uroczysta premiera filmu „Podatek od Miłości”. Jest to kolejny tytuł kinowy, którego partnerem był Gruby Benek. Czytaj więcej...
 
16-12-2017

GRUBY BENEK podsumowuje rok pod kątem marketingowym.

W dniu 16 grudnia w lokalu sieci Gruby Benek w Bartoszycach nastąpiło rozstrzygnięcie konkursu oraz oficjalne przekazanie nagrody, konsoli XBOX One X. Konkurs miał zasięg ogólnopolski, a udział w nim mógł wziąć każdy klient, który dokonał zakupu za minimum 50zł i zarejestrował paragon na specjalnej stronie.
Czytaj więcej...