Media o nas
2.10.2024
Nowa pizzeria sieci GRUBY BENEK - Białobrzegi, ul. Krakowska 93.
Sieć GRUBY BENEK powiększyła się o kolejny lokal. To pierwszy lokalsieci w tym mieście. Bardzo nas cieszy tak entuzjastyczne przyjęcie - poinformowała Natalia Kępka, Członek Zarządu sieci. Czytaj więcej...
23-09-2024
Znamy finalistów i zwycięzców Food Business Awards 2024!
W konkursie organizowanym przez redakcje Nowości Gastronomicznych oraz newsowego portalu Horecanet.pl, już po raz trzynasty, Jury złożone z prelegentów oraz panelistów XXII Food Business Forum® 2024 wyłoniło zwycięzców. Tym razem 19, w 16 kategoriach. Uroczysta Gala z kolacją, podczas której wręczono nagrody, odbyła się w poniedziałek 23 września w Arche Hotel Krakowska w Warszawie. Wydarzenie tradycyjnie towarzyszyło najważniejszemu w Polsce spotkaniu restauratorów, inwestorów, kupców oraz dostawców HoReCa. Czytaj więcej...
22-08-2024
Rynek gastronomiczny w Polsce. Raport 2024.
GRUBY BENEK w RAPORCIE GŁOS RYNKU – WYBRANE SIECI GASTRONOMICZNE. NOWOŚCI GASTRONOMICZNE wydanie specjalne.
07-08-2024
Wojewódzki Urząd Pracy w Łodzi kręci z Grubym Benkiem!
Słoneczne popołudnie, spacer z rodziną, radosne chwile razem. A kiedy dopadnie Was głód, możecie wpaść na pyszną pizzę do Gruby Benek Łódź Retkinia – nowej restauracji na łódzkiej Retkini! Dzięki wsparciu z Funduszy Europejskich i Powiatowego Urzędu Pracy w Łodzi, Wojtek mógł otworzyć własną pizzerię. Czytaj więcej...
źródło: Wojewódzki Urząd Pracy w Łodzi
27-06-2024
Nowa pizzeria Gruby Benek.
Sieć Gruby Benek wzbogaciła się o kolejny lokal. Nowa pizzeria została otwarta w czerwcu na łódzkiej Retkini. Lokal wyposażony jest nowoczesne rozwiązania w zakresie automatyzacji przyjmowania zamówień, a także produkcji firmowych dań, z opcją dostawy do klienta lub odbiorem osobistym. Czytaj więcej...
źródło: https://www.horecanet.pl/
28-03-2024
Tajemniczy obiekt stanął u zbiegu Retkińskiej i Zagrodniki na Retkini. Co w nim będzie?
Nietypowy obiekt, który jakiś czas temy stanął u zbiegu ulic Rąbienskiej i Zagrodniki na Retkini, wzbudził zainteresowanie mnieszkańców. Przypomina częściowo przeszklony kontener, a na jednej ze ścian widnieje litera "B". Czytaj więcej...
źródło: tulodz.pl
18-03-2024
Nowa pizzeria sieci Gruby Benek w Starogardzie Gdańskim.
Otwarcie tego lokalu cieszy nas szczególnie – to trzeci lokal jednego z naszych wieloletnich franczyzobiorców. Rozwój swojego biznesu w ramach naszej sieci potwierdza fakt, że Gruby Benek to dobra inwestycja, którą można prowadzić, nie będąc cały czas obecnym w lokalu. Czytaj więcej...
źródło: horecanet.pl
01-03-2024
Marka Gruby Benek ma dla nowych franczyzobiorców w sumie 2 mln zł. Przeznaczy je na dofinansowanie otwarć nowych lokali.
Historia Grubego Benka sięga 1997 roku. To wtedy narodził się pomysł uruchomienia pizzerii, ale innej od tych, jakie już funkcjonowały na rynku. – Założenie było takie, że ma być „grubo i na wypasie”, a klient sam ma decydować, co znajdzie się na jego pizzy – uśmiecha się Natalia Kępka, członek zarządu Gruby Benek Sp. z o.o. Czytaj więcej...
źródło: franchising.pl
27-11-2023
Gruby Benek: stawiamy na wieloletnią, partnerską współpracę.
Sieć składa się wyłącznie z pizzerii należących do franczyzobiorców. Mogą oni liczyć na pomoc centrali na każdym etapie prowadzeniu biznesu. W tym roku sieć skupiła się przede wszystkim na wspieraniu działających lokali. Jak ocenia franczyzodawca konceptu Gruby Benek, rok 2023 nie okazał się łatwy dla branży gastronomicznej. Największym wyzwaniem są wysokie koszty działalności, głównie wynajmu lokali, energii oraz koszty pracownicze. Są one trudne do udźwignięcia dla wielu restauratorów, zwłaszcza w przypadku małych przedsiębiorstw Czytaj więcej...
źródło: franczyzawpolsce.pl
31-07-2023
Rynek Gastronomiczny w Polsce. RAPORT 2023
źródło: RYNEK GASTRONONICZNY W POLSCE. RAPORT 2023
20-02-2023
Rynek Dostawców HORECA w Polsce - Raport 2023
Praktykujemy udoskonalanie relacji. Aktualna sytuacja dla całej branży HoReCa jest bardzo dynamiczna i najważniejsze, by umieć się w niej odnaleźć i dostosować.Jeszcze do grudnia dotykały nas ciągłe wzrosty cen, zarówno produktów, jak i usług, obawialiśmy się kolejnych w styczniu, ale tak się nie stało. Lojalność naszych dostawców pokazała, że możemy na nich polegać, kiedy tylko koszty surowców nieco się obniżyły, nasi dostawcy również dali nam to odczuć. Czytaj więcej...
źródło: RYNEK DOSTAWCÓW HoReCa w Poilsce. RAPORT 2023
25-01-2023
Pizzerie Gruby Benek: nie dajemy się ponieść niepewności.
Sieć pizzerii Gruby Benek jest jedną z najdłużej działających, bo od 20 lat. Czytaj więcej...
źródło: handelextra.pl
02-05-2022
Ogólnopolska sieć pizzerii ciągle rośnie.
W sobotę 23 kwietnia swoje drzwi dla gości otworzyła nowa pizzeria w Brześciu Kujawskim. Charakterystyczna dla sieci Gruby Benek pizza w amerykańskim stylu, dostępna jest w nowocześnie urządzonym lokalu w samym sercu malowniczej i historycznej miejscowości w województwie kujawsko-pomorskim. Czytaj więcej...
źródło: franczyzawpolsce.pl
26-04-2022
Marzenie o gastronomii.
Mykola i Yana Maksymiv od półtora roku prowadzą we Wrocławiu pizzerię Gruby Benek. Jak układa im się współpraca z franczyzodawcą? czytaj więcej...
źródło: franchising.pl
17-02-2022
Zabezpieczenie na przyszłość.
Renata Kraszewska ponad dwa lata temu otworzyła w Ciechanowie pizzerię Gruby Benek. – Pracowałam i zresztą nadal pracuję jako dyrektor handlowy w branży produkcyjnej. Chciałam jednak robić coś jeszcze. Pomyślałam o otwarciu własnego biznesu, co miało być dla mnie zabezpieczeniem na przyszłość, może też pewną bazą dla moich dzieci – opowiada Renata Kraszewska. czytaj więcej...
źródło: franchising.pl
05-09-2021
Gruby Benek w Piszu otwarty.
Sieć konsekwentnie realizuje strategię rozwoju, również w mniejszych miastach. Właśnie powiększyła się o kolejną pizzerię. Tym razem lokal ruszył w Piszu na Mazurach. czytaj więcej...
źródło: horecanet.pl
20-04-2021
Franczyza w czasach pandemii
Czy franczyza chroni przedsiebiorców z sektora gastronomicznego i pełni rolę tarczy przed ewentualnym kryzysem? czytaj więcej...
źródło: franchising.pl
16-02-2021
Gruby Benek: pandemia dopiekła gastro, jednak jesteśmy dobrej myśli
- Pandemia i związane z nią obostrzenia w gospodarce dały się we znaki całej gastronomii. Jednak jako sieć pizzerii jesteśmy w tej szczęśliwej sytuacji, że nasz model biznesowy dobrze radzi sobie z obecną sytuacją - mówi Katarzyna Włodarczyk-Pięta, członkini zarządu Gruby Benek. czytaj więcej...
źródło: franchising.pl
31-08-2020
Gruby Benek coraz większy.
W tej chwili nasza strategia rozwoju zakłada również kierowanie oferty franczyzowej do osób związanych z gastronomią, których sytuacja w wyniku pandemii stała się trudna. Mamy świadomość, że dla wielu restauracji ostatnie miesiące były niezwykle ciężkie, a nadchodzący sezon jesienno-zimowy rzuci im kolejne wyzwania. Jesteśmy jednak przekonani, że zmiana profilu działalności i dołączenie do naszej sieci pozwoli im na dalsze, skuteczne i opłacalne działanie na rynku gastronomicznym.czytaj więcej...
źródło: franchising.pl
02-07-2020
Jak zacząć prowadzić gruby biznes w amerykańskim stylu?
O franczyzie w sieci GRUBY BENEK opowiedziała Katarzyna Włodarczyk-Pięta – Członek Zarządu ds. Rozwoju Sieci. czytaj więcej...
źródło: franczyzainfo.pl
29-06-2020
Gruby Benek otwiera pizzerię w Gdańsku.
W centrum Gdańska, przy ulicy Szerokiej, ruszyła pierwsza w tym mieście pizzeria ogólnopolskiej sieci Gruby Benek. Czytaj więcej...
źródło: horecatrends.pl
17-03-2020
Ty pomagasz - pomogą i Tobie. Gruby Benek wspiera służby ratownicze.
Doceniamy i wspieramy pracę wszystkich służb zaangażowanych w opanowywanie tej wyjątkowej dla nas wszystkich sytuacji. Gruby Benek przekaże 1000 pizz w ciągu najbliższych 14 dni i będą one wydawane przez nasze lokale w całej Polsce. Czytaj więcej...
źródło: tulodz.pl
12-02-2020
RYNEK DOSTAWCÓW HORECA w Polsce – RAPORT
"Obecnie szczególnie ważna jest świadomość zmian klimatycznych i ochrony środowiska naturalnego. Przemysł spożywczy jest obarczony dużą odpowiedzialnością za zrównoważone wykorzystanie zasobów naturalnych oraz produkcję żywności (...)". - mówi Katarzyna Włodarczyk-Pięta, Członek Zarządu Spółki Gruby Benek. Czytaj więcej...
źródło: horeca.net
24-01-2020
BIZNES RAPORT. Franczyza 2019-2020.
Dlaczego franczyza, a nie własna kreacja biznesowa? Czytaj więcej...
źródło: gf24.pl
01-08-2019
Gruby Benek otwiera lokal w Dekadzie Ciechanów.
W lokalu o powierzchni 125 mkw. klienci Dekady od 3 sierpnia znajdą szeroką ofertę gastronomiczną oraz udogodnienia technologiczne. Czytaj więcej...
15-07-2019
Gruby Benek wystartował w Sochaczewie.
W minioną sobotę sieć Gruby Benek powiększyła się o nowy lokal w Sochaczewie. Czytaj więcej...
źródło: horecatrends.pl
28-06-2019
Pomysł na pizzerie.
27-05-2019
GRUBY BENEK powrócił na łódzką Retkinię.
źródło: franczyzawpolsce.pl
16-04-2019
GRUBY BENEK rośnie w siłę. Tym razem sieć powiększyła się o lokal w Rumi.
Otwarcie lokalu poprzedziły konkursy organizowane na profilu Gruby Benek Rumia na Facebook'u oraz poczęstunek serwowany przez hostessy w okolicy lokalu. Z okazji swego debiutu w Rumi sieć przeznaczyła do rozdania 100 sztuk pizzy. Właściciel restauracji zapowiada jednak, że to nie koniec niespodzianek. Czytaj więcej...
źródło: horecatrends.pl
02-04-2019
Dobry produkt to nie wszystko.
25-02-2019
Mniejsi lubią dużych.
Polscy restauratorzy, właściciele pubów, barów, chętnie wiążą się umowami z dużymi, sprawdzonymi dostawcami. Im większy dostawca, tym ceny niższe, sprawniejsze procedury i oferty szyte na miarę. Trzeba jednak uważać, bo są haczyki.
Restauratorzy mają o co walczyć: statystyczny Polak wydaje już na ich usługi ok. 98 zł miesięcznie, jak podaje GfK, i kwota ta nadal powinna iść w górę. Rosną jednak równocześnie wymagania klientów i konkurencja. Trafny wybór dostawców staje się więc dla polskich gastronomów kluczowy – od nich w dużym stopniu zależy bowiem poziom danej restauracji. Gdy kontrahenci są sprawdzeni, spada ryzyko większych jakościowych wpadek.
...
Gruby Benek wskazuje na marketing
Korzystna może być też współpraca marketingowa z takim dostawcą, którego marka jest powszechnie znana, żeby nie powiedzieć – światowa. – Wspólne akcje z nim dają rozgłos i budują rozpoznawalność brandu, bo znana marka w lokalu winduje również wizerunek mniejszego przedsiębiorcy – tłumaczy Mateusz Szewczyk, prezes spółki zarządzającej ogólnopolską siecią franczyzową pizzerii Gruby Benek. Założona w 1997 r., dziś liczy blisko 40 lokali w całym kraju. – Współpraca światowego giganta i naszej firmy może być owocna, co potwierdza jej entuzjastyczny odbiór przez naszych klientów – zapewnia Szewczyk. Właśnie dlatego Gruby Benek prowadzi wspólne działania marketingowe m.in. z Microsoftem, Coca-Colą czy Red Bullem. – We współpracy z firmą Microsoft, na potrzeby jednego z konkursów stworzyliśmy nawet karton do pizzy z „odjazdową” grafiką, promującą grę Forza Horizon 4. To w Europie pierwsza tego typu akcja, w której nośnikiem reklamowym Microsoftu zostało opakowanie pizzy. Czytaj więcej...
źródło: mycompanypolska.pl
13-02-2019
Kolejny lokal franczyzowy w sieci GRUBY BENEK.
11 lutego sieć pizzerii GRUBY BENEK zaznaczyła swoją obecność w Chełmie. W dniu otwarcia okoliczni mieszkańcy mieli okazję spotkać na ulicach hostessy z ulotkami i poczęstunkiem – pyszną i pachnącą pizzą od GRUBEGO BENKA. - Cieszymy się, że mapa GRUBEGO BENKA wzbogaciła się o lokal w tej części Polski. Chcemy być blisko fanów naszej pizzy i wszędzie tam, gdzie ducha przedsiębiorczości można połączyć z pasją i zamiłowaniem do gastronomii – mówi Katarzyna Włodarczyk-Pięta, Członek Zarządu Spółki zarządzającej siecią. Czytaj więcej...
źródło: franczyzawpolsce.pl
04-01-2019
Podglądanie na ekranie.
Z badań przeprowadzonych we wrześniu br. przez Kantar TNS na zlecenie Samsung Electronics wśród klientów sieci restauracji Gruby Benek wynika, że ekrany digital signage mogą wpłynąć na zmianę decyzji zakupowych nawet w połowie przypadków! Czytaj więcej...
źródło: money.pl
06-09-2018
GRUBY BENEK otwiera nowe lokale w Łodzi i Warszawie.
Dwie nowe restauracje – w Łodzi i Warszawie – otworzyła w sierpniu Ogólnopolska Sieć Restauracji Gruby Benek. To jedne z największych lokali zrzeszonych pod tą marką. Oba wyposażono w nowoczesne technologie na skalę niespotykaną dotąd w innych sieciach. Czytaj więcej
źródło: horecabc.pl
GRUBY BENEK dał mi sposób na biznes.
źródło: tczewska.pl
W GRUBYM BENKU szybko i bezprzewodowo naładujesz telefon. To nowość na polskim rynku.
"Dążymy do automatyzacji procesów i redukcji pracowników” – wywiad z Mateuszem Szewczykiem, Prezesem GRUBY BENEK Sp. z o.o.
09-05-2018
Światowe marki u GRUBEGO BENKA.
GRUBY BENEK: klienci stają się coraz bardziej wymagający, chcą nowoczesnego Wi-Fi.
30-03-2018